Ademcoaching

Ademcoaching

Ademcoach Kyra Macco

Zo’n kleine 30 jaar geleden kreeg ik mijn eerste ‘Ademtraining.’ Dat was op de toneelschool waar ik studeerde op de acteursopleiding en wat was ik in het begin in verwarring. Ademen naar je buik, flank-ademhaling, ademsteun; allerlei technieken die ik onder de knie moest krijgen. De eerste tijd dacht ik dat ik nóóit meer normaal zou kunnen ademhalen! Maar dat was natuurlijk niet waar: ademhalen is doorgaans een onbewust proces en gaat normaal gewoon z’n gangetje.

Gedurende mijn werkzame leven als actrice en Voice Over schoolde ik me telkens bij op het gebied van stem en adem. Gaandeweg werd ik me steeds meer bewust van de kracht van de adem(technieken) en wat dat voor je kan betekenen, niet alleen in werk, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling/ verwerking van emoties en verdiepen van ontspanning in je leven. Derhalve volgde ik een opleiding tot Ademcoach waar ik vol voldoening mensen begeleid bij op maat gemaakte sessies/trainingen.

Over Ademen

Door het leven heen hebben we vaak niet in de gaten dat de ademhaling zijn eigen gang kan gaan: een stokkende adem wanneer je schrikt, niet goed doorademen in een periode van stress, hoog ademen uit slankheidsideaal, de adem vastzetten bij een spannende gebeurtenis. Allemaal heel logische voorbeelden, echter kan de ademhaling zich hierdoor ook vastzetten in een patroon die meer spanning blijft geven dan nodig is.

Via diverse ademtechnieken kun je je adem onderzoeken en trainen om meer ontspanning en gezondheid in je leven te creëren. Technieken die ik toepas zijn Verbonden Ademhalen, Koudetraining Ademhaling, Hartcoherentie en technieken uit EVTS (Estill Voice Training System)

Testimonials

Als je je overgeeft aan diepe ademhaling, kan je op een reis gaan. Een reis naar iets moois en lichts, of een reis langs oude pijn en heftige gevoelens. Door deze gevoelens in een ademsessie te voelen en te uitten, kan dat opluchten en ruimte geven. Echter: juist als je verleden niet altijd makkelijk was, kan het erg spannend zijn zo’n reis te maken, en kan het lastig je over te geven aan een begeleider. Tenminste, dat is het voor mij. Bij Kyra voelde ik me veilig. Ze neemt precies de juiste afstand in, ze is dichtbij en betrokken, maar niet te dichtbij en te betrokken. Bij mij komt dat nauw. Kyra voelde dat feilloos aan. Ze ziet het als je een ‘hobbeltje’ tegenkomt, en zegt dan precies genoeg om je de dapperheid te geven die hobbel te nemen. En dit alles zonder het daadwerkelijk te hebben over dat ingewikkelde verleden. Zonder woorden te gebruiken, bereik je meer dan in uren van coaching. Een absolute aanrader.

Katalijn Ritsema van Eck, eigenaar ResetMoment

Tarieven

De training/ sessies worden afgestemd op jou behoeften; neem voor tarieven contact met me op.